torsdag 2 oktober 2008

Veckans piece v.40!

Det är ny vecka vilket betyder ny veckans piece och ännu en gång är det en rövarbror som pryder veckans piece!
Den här veckan har jag valt att ta med whase ödlemålning. Målningen fick stor uppmärksamhet efter att graffitifotografen Malcolm Jacobson tog med en bild på denna piece i sin bok dom kallas oss klottrare som kom ut i början av 2000-talet. 
Denna målning är den enda som finns i boken och som är gjord av en karlstadmålare. 
Dock är inte denna målning gjord i karlstad, om jag inte minns helt fel så målades den i Malmö vilket också står i boken.

I målningen kan vi se bokstäverna i nyanser av rosa. Det roliga med målningen är att alla bokstäver förutom W och E har olika stil, men ändå är målningen på sätt och vis enhetlig. 
just W och E är den stilen som vi brukar se på whase målningar, lite krångligt ihopkurade bokstäver, däremot så är bokstaven H i 3D stil och bokstaven S i något softare och modernare stuk. Bokstaven A är är nästan lite undangömd men om man tittar noggrant kan man hitta den under ödlans haka, och bokstaven är endast ett enkelt A.

Ödland i mitten är välgjort med blåa och gröna nyanser och man kan tydligt se formerna och musklerna på ödlans kropp. Ödlans ögon visar på självsäkerhet och attityd vilket är väldigt passande då whase är en av dom mest erfarna målarna som Karlstad någonsin haft.

Om man tittar noggrant kan man se att tegelväggen i bakgrunden har målats en och en i målningens egna färger. vilket ger en skön effekt till målningen.

Färgerna som valts är för övrigt pastellaktiga färger som ger en mjuk ton till målningen samtidigt som den innehar balans och harmoni.