lördag 22 november 2008

Veckans piece v.47!

Denna veckans piece är ganska ny, den gjordes under halloween-helgen som var i slutet av förra månaden. (Rykande) färsk, en målning av Epsile och Super! Två av dom duktigare målarna från den yngre generationen här i Karlstad.

Nu till målningen, en halloween-målning som sagt. (Dock så skrämmer den inte mig speciellt mycket.)
Målningen består av STORA blockbokstäver som utgör ordet HAL och WEN. Tre stora bokstäver på varje sida alltså. När man sen närmar sig mitten är nästa bokstav i ordningen gjorda lite mindre men helt symmetriska, vi hittar bokstäver L och W på varsin sida om vad som fångar betraktarens blick: SPADER ESS!


Mitten av målningen pryds alltså av en kortlek bestående av tre kort som vi tidigare sett i en av supers målningar. 
Kortleken är svartvit och spadermärket i Esset pryds av en dödskalle som skimrar fram i det mörka halloween-dunklet.
Spadermärket är maxat men på ändå är det inte för mycket! Mycket välgjort med ornamentaler som just nu är väldigt modernt inom grafik.

Mitt under kortleken kommer nånting som bryter mönstret. Vi känner igen epsiles säregna målning. Eftersom det är halloweenmålning sitter jag å funderar på om det är köttslamsor som målningen är uppbyggd av?

Bokstäverna i krom passar bra ihop med den svarta bakgrunden och den röda målningen och skapar en schysst helhetsbild! Mycket snygg och stilren målning!